Zpět

Údržba matrací

Přečtěte si, jak správně udržovat Vaši matrace, aby Vám sloužila co nejdéle. Jen díky správné péči bude Vaše lůžko dokonale hygienicky čisté.

Denní údržba matrací

Matrace přes noc absorbuje tělesnou vlhkost, proto je nutné nechat každý den matrace důkladně odvětrat. Doporučujeme matraci nezastlávat a nechat ji i lůžkoviny důkladně proschnout. Nejen, že Vaše lůžko bude hygienicky čisté a nebude se v něm dařit roztočům, ale prodloužíte tím i životnost celé matrace. Jednou měsíčně matraci vysajte.  

Pravidelná údržba matrací

Čistění matrací provádějte suchou pěnou nebo vaxováním. Na každém potahu opatřeným zipem najdete nášivku se symboly pro správnou údržbu. Potahy matrací nikdy nesuště v bubnové sušičce.

Životnost matrace prodloužíte i použitím matracového chrániče.

Matraci otáčejte 2x do roka.

Doručení nových matrací

Matrace můžete zakoupit i v komprimovaném balení (matrace je stlačena a zabalena do role). Tyto matrace po vybalení z obalu nechte minimálně 72 hodin bez zátěže.

Matrace z paměťových pěn mohou být vlivem převozu mírně deformované/smrštěné. Po vybalení nechte tento typ matrací při pokojové teplotě 24 hodin „nadechnout“ a vrátit se do původního rozměru. Nekomprimované matrace nikdy neohýbejte, nelámejte a nepřekládejte. Pružinové matrace převážejte a skladujte pouze ve vodorovné poloze.

 údržba matrace