Zpět

Taštičková versus pružinová matrace

Někteří lidé mají dobré zkušenosti s pružinovými matracemi a nedají na ně dopustit. I po dlouhých letech jim stále sloužila výtečně. Když ji po čase chtějí vyměnit za novou, často sahají po stejném typu. Ovšem proč se nenechat hýčkat na jejich vylepšené a dokonalejší verzi – taštičkových matracích? Nabízí mnohem větší komfort pro relaxaci i klidný spánek.

Více pružin - lepší vlastnosti matrace

Jádra taštičkových matrací mají oproti tradičním pružinovým až dvojnásobné množství pružin, které jsou samostatně uloženy v textilních sáčcích – (odtud název „taštičkové“ matrace). Ty jsou mezi sebou vzájemně propojeny a pro větší stabilitu zafixovány mezivrstvou. Díky tomu mohou reagovat na zatížení individuálně, což poskytuje páteři oporu v těch místech, kde je to nejvíc třeba. Běžné pružinové matrace mají méně pružin a pohybuje se celá plocha. 

 pružiny

Není matrace jako matrace

Taštičkové matrace mají jádro ze soudečkových pružin – jen jejich počet je vždy jiný. Dále se od sebe liší materiálem použitým na ložnou plochu. To má vliv na výsledné vlastnosti matrace. Např. matrace Arabela má v jádru 247 ks pružin na m2.  Na měkčí stranu matrace bylo použito Flexifoam® pěny, na tvrdší studená pěna s kokosovou výztuhou. Nabízí tak pohodlné ležení pro milovníky tvrdších i měkčích lůžek. Naprosto dokonalou relaxaci namáhanému svalstvu a páteři poskytuje matrace Kontakt Bambus. Pro její ložnou plochu byla použita také Flexifoam® pěna. Jednotlivým částem těla se tak dostává opory individuálně. 

Podtrženo, sečteno

Pro svou výbornou prodyšnost jsou taštičkové matrace vhodné i do pokojů s větší vlhkostí. Na rozdíl od pěnových a latexových matrací mohou být uloženy i na pevnou desku postele nebo na pevný laťkový rošt (ovšem ne s velkými mezerami!). Zkrátka, taštičkové matrace jsou plnohodnotným luxusním nástupcem konvenčních pružinových matrací a svými vynikajícími vlastnostmi mohou směle konkurovat moderním pěnovým matracím.

tastickova matrace