Zpět

Pěnové matrace

Zatímco v minulém století byly nejoblíbenější pružinové matrace, současný trh opanovali jejich nástupci ze studené, líné či bio pěny. V čem tkví úspěch pěnových matrací? Je to nejen snazší a rychlejší výroba, menší hmotnost a větší výdrž, ale i řada dalších faktorů.

Studená pěna je víc než dobrý základ

Tvarová stálost, skvělá prodyšnost, dlouhá životnost i vynikající ortopedické vlastnosti – to jsou charakteristiky matrací ze studené pěny. Dokáží skvěle kopírovat křivky těla a nabízejí dostatečný komfort, takže jsou ideální volbou pro zdravý a klidný spánek. Navíc díky kombinaci pěn různých tuhostí a propracovaným perforacím jádra zajišťují tyto pěnové matrace ideální anatomickou polohu páteře při spánku! Nevěříte? Tak si vyzkoušejte třeba matraci Super Fox Blue a přesvědčte se sami.

Líná pěna nabízí absolutní komfort

Viskoelastická pěna, termo pěna, pěna s pamětí, chytrá pěna – každé z těchto označení je synonymem pro línou pěnu. U pěnových matrací má zvláštní postavení, používá se totiž k výrobě ložných ploch, zatímco jádro matrace tvoří studená pěna. Jak to? Líná pěna totiž dokáže skvěle absorbovat teplo lidského těla. Přizpůsobí se přesně každému jedinci, takže poskytuje vysoký komfort spánku a oblíbí si ji určitě nejen ti, kteří rádi usínají na boku. K této kategorii pěnových matrací patří i Calipo, luxusní sendvič a také vítěz testu matrací, který provedli odborníci z Lázní Velichovky. Má dvě ložné plochy rozdílných tuhostí, měkčí SOFT a tužší HARD, proto snadno vyhoví požadavkům každého zákazníka. Na obou těchto stranách můžeme navíc

Bio pěnu ocení nejen milovníci přírody

Nejnovější poznatky z oblasti zdravého spánku a nejpokročilejší materiály na bázi přírodních produktů daly vzniknout jedinečným pěnovým matracím. Bio pěna má sice základní vlastnosti stejné jako studená pěna, avšak není vyráběna z ropy, nýbrž z přírodních rostlinných olejů – nejčastěji se jedná o sóju, aloe vera nebo skočec obecný (verenda). Používání bio matrací má pozitivní dopad nejen na životní prostředí, ale také na naše zdraví. Léčivé účinky těchto rostlin si budou pochvalovat především alergici, ačkoli uvolnění těla i mysli pocítí každý, kdo se rozhodne pro koupi matrace z bio pěny.