Zpět

Nepoťte se. Spěte!

Kdo by nemiloval klidný spánek. Vyspat se však v letních vedrech v klidu může být problém. Zvlášť pokud nemáte to správné vybavení.

 


Pokud se při vysokých venkovních teplotách převalujete a spíte méně, nedospané hodiny nenaženete v chladnějším období tím, že budete spát více. Ideální je spát pravidelně a stejně dlouho každý den. Vybavte si tedy ložnici tak, aby se vám to dařilo i v létě.

Základem je vzdušná matrace...

V dusném létě se vám nespí dobře, protože se vám špatně dýchá. Dýchat však musí i vaše matrace. Nejlépe dýchají ty, které mají více vrstev. Pokud jsou vyrobeny z BIO pěny, vzdušný efekt se ještě zvyšuje.


Tyto podmínky splňuje např. matrace Color Visco Wellness. 7 anatomických zón se postará o dokonalé rozložení váhy těla a nebudete se tak zabořeni do molitanu “koupat” ve vlastním potu.

Navíc se jedná o tzv. partnerskou matraci, u které si každý vybere tvrdší nebo měkčí stranu podle toho, na které se mu lépe spí. Vzhledem k tomu, že se doporučuje v léte spát odděleně, protože vzájemné tisknutí se na sebe ještě zvyšuje teplotu a pocení, jedná se o dobrý způsob, jak partnera udržet na druhé straně postele :).

…ale důležitá je i pokrývka

Pokud na vzdušné matraci budete ležet pod peřinou, budete se potit tak jako tak, takže to chce i vzdušnou pokrývku.

Ideální je, když je povlečena ve 100% bavlně. V ložním povlečení Mirabell Champagne z egyptské bavlny se budete potit mnohem méně. Světlé barvy navíc nebudou pohlcovat tolik tepla ze slunečních paprsků přes den, takže v noci budete uléhat do příjemně chladného materiálu.


Výhodou bavlněného povlečení je, že při opravdu velkých vedrech můžete díky jeho prodyšnosti spát jen pod ním a nebude se vám tolik lepit na tělo.

Všeobecně platí, že čím méně vrstev, tím méně potu. Co se tedy pyžama týče, doporučujeme žádné. Pokud ale nejste příznivci nahého spaní, 100% bavlnou opět nic nezkazíte.