Zpět

Letní úpravy: vpusťte léto do domácnosti!

Mnozí už začali s nakupováním sešitů, přezůvek a dalších školních potřeb, jiní si užívají teplého počasí a na blížící se konec prázdnin ani nepomyslí. Proč taky, vždyť se začátkem školního roku léto vždycky končit nemusí. Přinášíme vám pár rad, jak pohodově prožít zbytek léta.

Oživte ložnici pestrými barvami

Žlutá, červená, oranžová, zelená, modrá – léto zkrátka hýří širokou paletou barev. Přeneste si je i do své ložnice a proměňte ji v rozkvetlou louku plnou zářivých květů. Nemusíte hned kupovat nové ložní povlečení, stačí pár drobných doplňků (svíčka, polštářek, sušená dekorace, obrázek).

Bílá chladí

Když si nebudete vědět rady, jak v horkých dnech zchladit ložnici, oblečte ji do bílé barvy. Nejenom, že symbolizuje nevinnost a čistotu, ale především má chladivé účinky. V naší nabídce najdete např. luxusní bílé povlečení Charmbed White, které je vyrobeno z tkaniny z nejjemnějších přízí dlouhovláknité česané egyptské bavlny, tzv. mako-saténu. Je nesmírně jemné a hladké. Rozzáří vaši ložnici leskem a elegancí.

Deky a teplé přikrývky schovejte až na zimu

V letošním létě sice nepadl rekord v počtu tropických nocí, přesto jich pár s horkými teplotami bylo, a možná ještě bude. Když se vám teplota vzduchu nepodaří snížit na příjemných 20°C, odložte deky a teplé přikrývky a vyměňte je za letní modely. Pokud máte pouze jedny celoroční, nezůstávete nezakrytí a spěte pouze pod povlečením. Tělo se během spánku ochlazuje a nad ránem by vám už mohla být zima. V přímořských letoviscích je to zcela běžné. Příjemně se vyspíte, a navíc se nebudete příliš potit.

Na nadměrné pocení si dejte pozor, sice k létu přirozeně patří, ale vždycky se s tím dá něco udělat. Avšak pozor: někdy může být příznakem vážných nemocí. Více se dočtete v našem článku „Jak vyzrát na noční pocení“.

Vyperte vše, co se dá

Cítíte tu čerstvou vůni léta? Až bude venku svítit sluníčko, vezměte povlečení, polštář, přikrývku a nakonec i potah matrace a všechno vyperte. Pračka sice dostane pěkně zabrat, ale za tu svěžest v ložnici to stojí. Jednou za čas to je potřeba, zbavíte se tak nežádoucích roztočů a bakterií. Jen nezapomeňte nechat všechno pořádně usušit – vlhká náplň polštářů je jako stvořená pro tvorbu nebezpečných plísní.

Léto ještě nekončí, tak si ho pořádně užijte.