Zpět

7 tipů, jak připravit dětem kouzelné Vánoce

Pracovní vytížení vám často nedovolí trávit s dětmi tolik času, kolik byste si přáli. Vánoce jsou ale ideální doba, kdy to napravit. Vydejte se společně na procházku, vyrobte vánoční dekoraci nebo vymyslete něco, na co děti nezapomenou. Máme pro vás 7 tipů, jak o Vánocích trávit se svými dětmi čas.

 

 

 

1) Vydejte se na procházku ve sněhu

Vyrazte s celou rodinou na procházku zasněženou zimní krajinou. Pokud bydlíte ve městě, kde je sněhu málo, udělejte si jednodenní výlet do blízkých hor. Postavte s dětmi sněhuláka, udělejte ve sněhu andělíčky nebo uspořádejte koulovačku.

2) Udělejte domácí kreativní dílnu

Využijte fantazie svých dětí. Vyrobte s nimi dekorace do bytu nebo ozdoby na stromeček. Poté je společně pověste. Při pohledu na tyto dekorace se pak vám i dětem vždy vybaví příjemné chvilky strávené společně.

3) Podívejte se na pohádku

Vraťte se na chvíli do dětství. Podívejte se s dětmi na pohádkový příběh. Abyste se ujistili, že se budete bavit vy i děti, vyberte film společně. Uvidíte, že i když pohádky nesledujete, určitě najdete snímek, který se bude líbit celé rodině.

4) Připravte dobré jídlo

Ke sledování filmu se hodí malá svačinka. Zapojte do její přípravy i děti. Upečte třeba sušenky a nechte děti míchat těsto. Nebo vyrobte ovocné špízy a nechte děti napíchat ovoce na špejli.

5) Vytvořte si vlastní vánoční tradici

Lití olova nebo krájení jablka jsou v českých domácnostech zažité tradice. Vytvořte si s dětmi vlastní, kterou bude dodržovat jen vaše rodina. Nechte děti, aby přišly s vlastním nápadem. Uvidíte, že vás určitě překvapí.

6) Udělejte si den bez mobilů a internetu

Moderní technologie nás nutí být neustále na příjmu. I ve dnech volna tak kontrolujeme firemní e-mail nebo vyřizujeme pracovní hovory. Domluvte se proto, že na jeden den odložíte mobily a odpojíte se od internetu. Volný čas využijte k činnostem popsaným výše.

7) Vymyslete pohádku na dobrou noc

Po dni plném zážitků se dětem nebude chtít spát. Uspěte je proto vlastní pohádkou na dobrou noc. A postarejte se i o kvalitní spánek vašich dětí.

Pořiďte jim matraci Amálka s potiskem dinosaurů nebo matraci Mimi s optimální tuhostí pro děti. K oběma navíc získáte polštářek zdarma.

I když nestihnete všechny věci z našeho seznamu, pamatujte, že děti ocení jakékoliv chvíle strávené s vámi. A do příštího roku si můžete předsevzít, že s dětmi strávíte více času i mimo Vánoce.