Zpět

Matrace při vyšší hmotnosti

Při nadváze jsou klouby značně zatěžovány, proto je třeba vybírat matraci o to pozorněji. Při neuváženém výběru matrace dojde po krátké době k jejímu proležení a ztrátě všech podpůrných vlastností matrace.

Matrace XXL

S vyšší tělěsnou váhou nás trápí různé tělesné obtíže. Ty jsou ještě zesilovány, pokud spíme na matraci se špatnými ortopedickými vlastnostmi. Ráno se pak budíme s bolavými zády, ztuhlými klouby a celkově se necítíme dobře. Nároky na matraci při tělesné hmotnosti 150 kg jsou jiné, než ty při váze 70 kg. Proto jsou naše matrace speciálně testovány a vyráběny i pro spáče vyšší váhové kategorie.

Jakou tuhost zvolit?

Obecně platí, že měkké matrace nejsou pro lidské tělo vhodné. Doporučujeme tedy volit matrace střední tuhosti až tvrdé matrace. Důležité je i zónování matrace. Každá část našeho těla matraci bodově jinak zatěžuje. V případě příliš tvrdé matrace se budíme s nepříjemnými otlaky na ramenou a bocích. 

Tuhost matrace se často odvíjí od polohy, ve které trávíme většinu noci. V případě, že spíme na zádech můžeme sáhnout po tvrdé matraci. Váha těla se rozloží ve větší ploše. Při spaní na boku je vhodné volit vyšší tuhost matrace.

Tak kterou matraci?

Matrace Kolos
Český výrobce Tropico nabízí matraci Kolos, která disponuje nosností až 200 kg. Díky její velmi stabilní konstrukci je vhodná pro všechny s váhou nad 150 kg. Matrace je optimálně tvrdá, vysoká 26 cm, složená ze studených Flexifoam® pěn. Matraci můžete zakoupit v akci 1+1. 

Matrace Big Boy Visco
Obě strany této matrace tvoří líná pěna, která má skvělé ortopedické vlastnosti. Nosnost matrace až 180 kg. Výrobce poskytuje na jádro matrace záruku 6 let.

Matrace Spirit Superior Nucleus
Pro spánkové gurmány je tu luxusní matrace Spirit Superior s nosností nad 150 kg. Matrace je tvořena hybridní pěnou a disponuje profilací vyvinutou pro zdravotní matrace. Dokonale podpírá tělo ve všech bodech díky kostkám, které se přesně přizpůsobí tlaku. Matrace má skvělé zónování.

 

AdobeStock_98624194
AdobeStock_98624194

Doporučené matrace

Zvolte si rozměr, výšku a tuhost XXL matrace od českého výrobce.

Dnes navíc ke všem matracím:

DOPRAVA ZDARMA

POLŠTÁŘ JAKO DÁREK

PRŮMĚRNÁ DOBA DORUČENÍ 3 DNY