Zpět

Ložnice v bílé je trendy a ideální pro léto!

Čistá, elegantní, jednoduchá. Ložnice v bílém kabátě v kombinaci s různými doplňky vytvoří jakýkoliv styl, který máte v oblibě. Je libo provance, rustikální či moderní ložnici? S bílou barvou dokážete vykouzlit cokoliv. V čem tkví další výhody bílé ložnice?

 

Příjemně chladí

Ložnici vymalovanou na bílo oceníte zejména v létě. Proč? Barvy, které nás obklopují, působí na naše smysly a podvědomě ovlivňují naše pocity. Bílá patří mezi barvy studené a dokáže pocitově ochladit místnost až o 7 stupňů Celsia!

Kouzlo čistoty

Bílá barva je především symbolem čistoty. Ať už nemáte v ložnici precizně uklizeno, bílé stěny ponechají pokoj stále rozzářený. Navíc bílá prostor opticky zvětšuje, takže menší nepořádek zůstane bez povšimnutí.

Mnoho lidí má bílý pokoj spjatý s nemocničním prostředím a tato klasická barva je odrazuje. Lidé si ale často neuvědomí, že celkový dojem místnosti vytvářejí zvolené.

Kombinujte

Bílá má obrovskou výhodu. Dá se s ní kombinovat jakákoliv jiná barva. Velmi oblíbená a moderní je v současnosti kombinace bílé a šedé.

Zdá se vám bílá až příliš chladná? Doplňte místnost o doplňky v hřejivých barvách. Doporučujeme hnědou nebo oranžovou.

Pořádně si dopředu promyslete, které barevné provedení u doplňků zvolíte. Pamatujte, že i zde platí pravidlo: "Méně je někdy více." Mnoho barevných odstínů v ložnici působí rušivě a chaoticky, a to si přeci nepřejete. Ložnice by na vás měla působit jako oáza klidu.

Slaďte stěny ložnice s barvou povlečení a budete spát mnohem klidněji.



Další zajímavé články: