Zpět

Atmosféra ložnice v podzimním kabátku zve k relaxaci a klidnému spánku!

Sychravé počasí a pestrá škála barev padajícího listí. Nastalo období chladnějšího, ale zato romantického ročního období. Podzimní atmosféru nemusíte nechávat jen venku za okny. Pozvěte si ji do ložnice! Vychutnáte si její romantiku pěkně v teple domova. Jak si podzim v pokoji jednoduše vykouzlit? Čtěte dál!

Podzimní barvy

Ložnice je místem odpočinku a uvolnění. Barvu místnosti proto vybírejte opatrně a uvážlivě. Hřejivé teplé podzimní tóny, spíše tlumené a uklidňující barvy jsou balzámem na duši. Bude se vám i příjemně usínat.

  • Oranžová

Teplá barva, která pomáhá s ranním vstáváním a při léčbě depresí. Není se čemu divit, je to přeci živelná barva ohně a slunce. Představuje především symboliku východu a západu slunce. Vyjadřuje teplotu, je srdečná a hravá.

  • Hnědá

Paleta hnědých tónů působí v místnosti klidně a navozuje pocit rodinného zázemí a klidu. Dejte si ale pozor na sytost odstínů. Příliš tmavá barva výrazně zmenšuje prostor. Pro menší pokoje můžete natřít jen jednu stěnu temnější hnědou a ostatní části ponechejte světlé.

  • Zelená

Barva klidu a rozjímání. Symbolizuje zdraví, uklidňuje nervovou soustavu a umí tišit migrény. Ovlivňuje náladu, navozuje pocit uvolnění a odbourává nespavost a pocit vyhořelosti. Teplé barvy nemusejí být vždycky pravidlem. Někteří dávají přednost studeným odstínům, které se právě doporučují hlavně do relaxačních místností. Vyberte si barvu, která vás uklidňuje a blahodárně působí na vaši psychiku.

Náš tip: Natřete vybranou barvou malou část stěny. Nezapomeňte, že barevné stěny je potřeba natřít v několika vrstvách, abyste neměli zeď flekatou. Vyčkejte do úplného zaschnutí a zjistěte, zda vám barevný odstín vyhovuje. Malý kousek přetřete do požadovaného odstínu snáze než celou místnost.

Podzimní doplňky

  • Povlečení

Povlečení s motivem podzimního listí ložnici promění v romantickou a energickou místnost. Dáváte přednost jednolitému povlečení bez vzorů či jiných obrazců? Vybírejte pro povlečení teplé barvy a ideálně je slaďte s barvou tapety či zdi.

  • Dekorační mísy

Mísa či tác z přírodního materiálu, uprostřed aromatická svíčka a okolo ní se ledabyle rozprostírá sušené kvítí, jeřabiny a kaštany. I tímto způsobem zaplavíte dům podzimem.

  • Esenciální oleje

Provoňte ložnici kořeněnou či dřevitější vůní. K podzimu se hodí intenzivnější tóny. Vyzkoušejte kombinaci santalového dřeva a skořice. Milovníky ovocných vůní přesvědčí lesní směs malin, ostružin a rybízu. Aromaterapie je také skvělým doplňkem při relaxaci a meditaci.




Další zajímavé články: