Zpět

Vyspěte se na Silvestra!

Někteří se nemohou dočkat, až propukne silvestrovská zábava a jiní se zase naopak obávají, jak během noci dokážou v poklidu a nerušeně spát. Chcete se i vy vyspat na Silvestra? Poradíme vám, jak na to!

Chci spát!

1. Odjeďte z města

Ohňostroj, novoroční přípitek či předsevzetí. Ani jedno z toho vám není blízké? A máte možnost odjet někam do přírody na chatu? Na nic nečekejte a jeďte! Zvukům rachejtlí se sice úplně nevyhnete (pokud nevlastníte chatu na samotě u lesa), ale jejich počet bude značně nižší a napáchají menší rámus než ohňostroje v centru města.
Nezbytnou nutností je i zjištění, zda se chata nachází dostatečně daleko od sousedů, kteří se chystají slavit až do ranních hodin. S takovou byste mohli rovnou zůstat doma a řešit nespavost ve své vlastní posteli.

2. Špunty do uší

Nemáte možnost odcestovat nebo musíte další den do práce? Pak si zajistěte levnou a rovněž účinnou variantu. Špunty do uší. Jsou výborným pomocníkem nejenom při silvestrovské zábavě. Pomohou vám vyřešit i další problémy, například celoroční partnerovo chrápání nebo hlasité hádky sousedů. Stačí se "zašpuntovat", zvolit si příjemnou spací polohu a užívat si nerušeného spánku. Špunty jste nesehnali? Pak zkuste variantu se sluchátky. Nechte v uších znít svou oblíbenou muziku, pomůže vám přehlušit zvuk novoročních oslav.

3. Vyčerpejte se
Jednoduše řečeno, rozplánujte si den tak, abyste se od rána do večera nezastavili a padli únavou do postele. Budete spát jako nemluvňata a nějaký ohňostroj vám bude ukradený.

Můžete přes den například uklízet nebo se vydat na dlouhou procházku, zacvičit si a naložit se do horké vany. Pozor! Máte-li lehké spaní, tuto variantu nedoporučujeme. Kombinace totálního vyčerpání a přerušovaného spánku by vás určitě nepotěšila.



Přečtěte si také: