Zpět

Polyuretanová matrace

Někdo by řekl, že starým polyuretanovým matracím již odzvonilo. Ale mýlil by se. Na trhu se objevuje nová generace polyuretanových pěn s vylepšenými moderními vlastnostmi. Zastupuje ji především pěna Flexifoam®.

V čem je jiná?

Vlastnosti matrací vyrobených z této nové kompaktní pěny jsou do jisté míry shodné s vlastnostmi starších polyuretanových matrací – vysoká elasticita, tvarová stálost, houževnatost, prodyšnost. Ovšem Flexifoam® pěna má daleko vyšší hustotu a vzdušnost. Díky tomu také poskytuje vyšší komfort.

Pro dosažení optimální kvality se tato pěna používá v kombinaci s jinou pěnou nebo jiným druhem materiálu např. s kokosovými deskami nebo latexem. Každá matrace má své specifické složení, což udává i rozdílnou tuhost a ortopedické vlastnosti. Nabídka matrací vyrobených z Flexifoam® pěny je hodně široká a vybere si z ní opravdu každý zákazník nevyjímaje děti, partnery či seniory.

Ideálním podkladem jsou rošty

Pro podpoření anatomických vlastností nových polyuretanových matrací se všeobecně doporučuje uložení na lamelové rošty. Ty dokonce dokážou prodloužit životnost matrací až o několik let. Pomineme-li typy vyztužené kokos-latexovými deskami, je možné je pro větší pohodlí uložit i na polohovatelné rošty.

Kvalita za dobrou cenu

Je na místě dodat, že Flexifoam® pěna má originální složení, které vynalezli odborníci světoznámého výrobce matrací Hilding Anders. Tato společnost má své zastoupení i v ČR a dodává na trh matrace prvotřídní kvality. Značky Tropico, Slumberland, Curem a Geltech jsou u zákazníků velmi oblíbené. Za přijatelné ceny nabízí ideální podmínky pro klidný, zdravý a pohodlný spánek.