Zpět

Matrace 180x80

Pokud si pozorně prohlédnete nabídku běžně dostupných rozměrů matrací, tento byste zřejmě hledali marně. Atypický rozměr matrace 180x80 se sice běžně nevyrábí, ale to neznamená, že vyrobit nelze. Jak na to?


Napište nám

Seriózní výrobci kvalitních matrací myslí na potřeby svých zákazníků a snaží se jim vyjít vstříc. Nejrychleji dostupné a nejčastěji nabízené jsou proto ty nejpožadovanější rozměry, avšak například i matrace 180x80 není ve většině případů problém dodat. U každé matrace v našem e-shopu je proto možnost dotázat se, zda se daná matrace vyrábí i v atypických rozměrech. Neostýchejte se napsat nám e-mail na adresu matrace@matrace-best.cz, rádi zodpovíme Vaše dotazy.

Vybírejte si matraci na míru

Při výběru atypických rozměrů, jako u matrace 180x80, myslete vždy na několik základních pravidel. Minimální šířka matrace pro dospělého jedince je 80 cm, avšak u partnerských matrací se doporučuje šířka spíše 180 cm. Co se délky týče, měla by Vámi pořizovaná matrace měřit alespoň o 20 cm více než Vy sami.

Třetím rozměrem je výška, která se odvíjí jednak od váhy a jednak od stáří toho, kdo na matraci bude nejčastěji spát. Mladším a lehčím lidem nebude vadit výška okolo 16 cm, zato starší nebo těžší jedinci budou preferovat 20 cm a více – matraci neprolehnou a snáz se z ní vstává.