Zpět

Jak dodržet 4 nejčastější předsevzetí? Na každé funguje jiná finta

Jen pevná vůle k dodržení předsevzetí většinou nestačí. Pomáhá dobrý plán a pár fíglů. Poradíme, co zabírá v případě nejčastějších předsevzetí.

 

Předsevzetí č. 1: Víc cvičit

Chcete se dostat se do formy a shodit kila? Pokud se bojíte, že už brzy ztratíte vůli chodit do posilovny, domluvte se s kamarádkou nebo partnerem. Budete se těšit na příjemné popovídání a už jenom to vás motivuje.

Také se vyplatí respektovat nastavení organismu. Jestli patříte mezi “skřivany,” klidně si na cvičení udělejte čas ráno. Naopak “sovy” by dlouho ranní cvičení nezvládaly.

Předsevzetí č. 2: Omezit alkohol

Než si na nový režim zvyknete, zkuste se co nejvíc vyhýbat pokušení. Nechoďte do hospody a raději přátelům navrhněte, že se sejdete v kavárně nebo si rovnou naplánujte procházku.

Známí také člověka často přemlouvají, aby si s nimi jednu skleničku přece jen dal. Proto je výhodné jezdit na akce autem. Získáte hodnověrnou výmluvu a nikdo vás už k pití nabádat nebude.

Předsevzetí č. 3: Přestat kouřit

Většina kuřáků má silný návyk kouřit v určitých situacích. Třeba u kávy nebo na večírku. Odnaučení kuřáci říkají, že pomáhá, když tyto zvyky alespoň prozatím změníte. Místo kávy zkuste pít čaj a párty omezte. Nutkání zapálit si nebude tak silné.

A zkuste se i namotivovat. Každý den si odložte stranou peníze, které byste dřív utratili za cigarety. Je radost vidět, jak peníze přibývají - později si za ně kupte něco za odměnu.

Předsevzetí č. 4: Žít zdravěji

Kromě cvičení má zdravý životní styl 2 hlavní složky: jídlo a spánek. Pokud jíte nezdravě, je ideální si sepsat orientační jídelníček na celý týden. Díky tomu zvládnete včas nakoupit a přípravu jídel si rozplánovat.

Aby se tělo mohlo dobře regenerovat, potřebuje denně 7-8 hodin spánku. Důležitá je i jeho kvalita - na špatné matraci se dobře nevyspíte, i kdybyste spali 10 hodin. Ideální je třeba středně tuhá matrace Best Gold, kterou nyní seženete s 50% slevou.