Zpět

Chcete ozvláštnit svou postel? Doplňte ji o zebří potah nebo nugátové povlečení

Myslíte, že potah matrace musí být jen bílý? Nic takového. Originálním potahem matrace můžete svou postel doladit stejně dobře jako zajímavým povlečením.

 

 

Při zařizování ložnice byste měli věnovat největší pozornost matraci a kvalitnímu polštáři. Nepodceňujte ale ani povlečení. Právě s ním přicházíme během spánku do přímého styku a je proto důležité, aby bylo z příjemného materiálu.

Povlečení chrání polštář i peřinu, kromě praktické funkce ale plní i tu estetickou. Vhodně zvolenou barvou a motivem totiž můžete perfektně doladit svou ložnici. Pokud vás příliš neužije na barevné experimenty, zvolte klasiku, která se hodí všude:

Na co dalšího se ale kromě barvy a rozměru zaměřit při výběru nového povlečení?

Zorientujte se v bavlně

Důležitou roli hraje materiál a gramáž. Obecně můžeme doporučit bavlnu, která je dobře prodyšná a hypoalergenní. Jenže není bavlna jako bavlna. Nejkvalitnější je povlečení z dlouhovláknité, česané bavlny a pro opravdové fajnšmekry povlečení z kombinace bavlny a saténu. Takové povlečení je lehké, příjemné na dotek a v létě příjemně chladí.

Gramáž udává váhu látky v gramech na metr čtverečný a lze díky ní odhadnout, jak se bude povlečení srážet. Čím vyšší gramáž, tím je také látka teplejší, zároveň ale odolnější.