Zpět

5 hříšných tipů, jak vytvořit ložnici ve stylu dávného Orientu

Probouzíte se v pohodlné měkké posteli plné hebkých polštářů a už se těšíte, až vyrazíte na pláž. S letní atmosférou v ložnici se však nemusíte úplně rozloučit. Právě teď na podzim vás připomínky na dovolenou na Dálném východě rozveselí.

 

1. Zkuste orientální barvy


Proměňte svůj pokoj v ložnici mocného sultána. K tomu, abyste i do svého českého domova vnesli trochu exotiky, stačí povlečení v jasných barvách ve stylu orientu. Hledejte povlečení v cihlové, zlaté nebo červené barvě.

Arabský svět je také proslavený svými propracovanými ornamentálními motivy. Právě takové jste obdivovovali třeba při návštěvách velkých paláců. S ornamentálním povlečením se i spolu s partnerem přenesete do žhavé arabské noci.

2.Dopřejte si plážové pohodlí


Pokud vzpomínáte na pohodlná polohovací lehátka, ve kterých se na pláži tak dobře četlo, můžete mít doma něco ještě mnohem lepšího. Kupte si polohovací rošt do postele.

Se slevou 33 % právě nyní seženete lamelový rošt Fénix Relax s polohováním hlavy. Rošty z předpružených lamel jsou mnohem lepší než laťkové rošty, protože se díky nim může matrace lépe přizpůsobit lidskému tělu.

3. Hýčkejte se jako v apartmá


Doma vás každé ráno bolí záda a na dovolené jste se konečně probouzeli odpočinutí? Problém je pravděpodobně v nesprávné tuhosti vaší matrace. Pokud si už nevzpomínáte, jak přesně byla tuhá matrace na hotelu, nevadí.

Pořiďte si matraci Riviéra, která má jednu stranu měkkou a druhou tvrdou. Doma můžete několik nocí spát na jedné straně a pak na druhé. Tak nejlépe zjistíte, co vám vyhovujete a nemusíte se bát, že dáte peníze za nevyhovující matraci.

4. Nařaste závěsy


Náladu v ložnici významným způsobem ovlivňují barvy. Nemusíte hned malovat celou místnost v orientálním stylu. Místo toho zkuste uplatnit barvy na závěsech.

Že, vůbec závěsy nemáte? Je to škoda, právě nařasená látka umí s minimálními náklady vytvořit atmosféru romantického budoáru.

5. Obklopte se záplavou polštářů


Pokud nemáte rádi povlečení ve výrazných barvách, oživte interiér alespoň malými polštáři. Když je naaranžujete na postel, bude vypadat luxusně a svádět k hezkým chvilkám ve dvou.

Další možnost je i oválný dlouhý polštář. Nezapomeňte ho doplnit typickými střapci ve zlatavé barvě.