Zpět

4 tipy na vánoční dárky do ložnice babičky i dědečka

Zeptáme-li se svých prarodičů na to, co by si přáli k Vánocům, obvykle moc nepochodíme. A tak se většinou obáváme, že se do výběru dárku vůbec netrefíme. Poradíme vám, které dárky by ocenil snad úplně každý, i "nesenior".

Zdraví na prvním místě! S tím, doufejme, souhlasí každý. Starší člověk o něj potřebuje pečovat obvykle mnohem více než ten mladý. Jestliže darujete prarodičům dárek, který bude pomáhat zlepšit jejich zdravotní stav, nepřímo tím říkáte "Záleží mi na tobě".

Vánoční dárky

1) Nahřívací nebo anatomický polštář

Nahřívací polštář je ideální pro svou schopnost terapie teplem, například při migrénách. Při jeho namrazení působí naopak jako chladivý obklad, třeba na záněty a otoky.

Anatomický polštář upravuje svoji tuhost podle tepla. Kromě zdravého doplňku pro spánek, relaxaci a uvolnění krčního svalstva jej můžeme vřele doporučit i jako podporu třeba při sledování televize.

2) Originální bačkory

Originálním dárkem se mohou stát i protiskluzové bačkory z příjemného materiálu s vánočním či jiným motivem. Nohy zůstanou po celou dobu hezky v teple a zároveň jim pomohou s ochranou před nebezpečným uklouznutím.

3) Zdravotní matrace

Vysoce kvalitní zdravotní matrace splňují dokonce i kritéria pro použití ve zdravotnictví. Poslouží prarodičům skvěle jako prevence proti vzniku proleženin, anatomické tvarování matrace zajistí tělesnou ochranu během spánku a zároveň dopřeje maximální komfort.

Zdravotní matrace může být pro některé finančně velmi náročným dárkem, proto se například zkuste domluvit s celou rodinou a darujte jim matraci společně.

4) Polohovací rošt

Domníváme se, že zrovna tento typ dárku nenapadne mnoho lidí. A to je velká škoda! Kvalitní polohovatelný rošt umožní jednoduchou změnu nastavení polohy hlavy anebo nohou. Trpí babička například otoky nohou? Polohování jí zajistí pravidelné prokrvení dolních končetin. Léčí se dědeček s chřipkou v posteli? Pak mu polohování hlavy přijde vhod třeba při čtení knížky, sledování televize či při jídle. Takový dárek oba jistě maximálně ocení.



Další zajímavé články najdete tady: